ZoWe vormingscentrum biedt sinds 1996 kwaliteitsvolle en actuele opleidingen aan voor verpleegkundigen, zorgkundigen en andere gezondheids- en welzijnswerkers. Onze gastdocenten zijn ervaren lesgevers, die pedagogisch-didactisch onderlegd zijn en expertise hebben ontwikkeld op vlak van technieken, vaardigheden of processen. Op deze manier kunnen wij garanderen dat onze opleidingen zowel theoretisch als praktisch met de nodige knowhow omkaderd zijn.

Tot 1 september 2017 waren we gekend als VOVB. Met de nieuwe naam ‘ZoWe vormingscentrum’ en een vernieuwde huisstijl bieden we een actueel aanbod aan dat inspeelt op een zorg- en welzijnssector die blijvend in beweging is.

Het aanbod van ZoWe vormingscentrum

Behalve het aanbod hier op de website te vinden, bieden wij ook opleidingen op maat aan. Deze inservice trainingen kunnen bij ons doorgaan, of wij komen langs bij jou in de organisatie. Op deze manier sluit ons aanbod naadloos aan bij de behoeften én de cultuur van jouw organisatie.

Om iedereen te verzekeren van de meest actuele, praktijkgerichte en theoretisch onderbouwde inhouden, werken wij samen met verschillende partners. Daarnaast doen wij ook regelmatig beroep op deskundigen uit het werkveld. Op deze manier kunnen wij een aanbod creëren dat nauw aansluit bij de behoeften van het werkveld.

Sinds enkele weken hebben wij in ons woonzorgcentrum een nieuwe verpleegkundige in dienst. We merkten dat ze met een aantal verpleegkundige handelingen wat moeite had na een onderbreking van 5 jaar uit de zorg. In overleg met ZoWe vormingscentrum werd er een begeleiding op maat opgesteld. De begeleiding gebeurde hier op de werkvloer zelf. Het was opmerkelijk hoe snel zij weer bijgebeend was en ook andere collega's keken graag even mee over haar schouder!

Marie Dhondt

De 5 pijlers van ZoWe vormingscentrum

  • Streven naar een continue verbetering
    Vanuit de professionaliseringsgedachte streven we naar een continue verbetering van de kwaliteit van de uitgevoerde zorg en begeleiding van cliënten, bewoners en patiënten.

  • Behalen van nieuwe competenties
    Het volgen van een vormingsprogramma of bijscholing werkt ondersteunend en geeft de kans aan de deelnemer nieuwe competenties te behalen.

  • Een ruim bijscholingsaanbod
    Tevens willen we door het bijscholingsaanbod de gezondheids- en welzijnswerkers kansen bieden hun competenties te behouden, te actualiseren en te optimaliseren

  • Carrièreplanning
    Hierdoor trachten we de arbeidsvreugde van de klinisch praktijkvoerders te verhogen en de carrièreplanning en -traject te ondersteunen.

  • Bijscholingen op maat
    ZoWe vormingscentrum kan eveneens instaan voor bijscholingen op maat. Dit resulteert in een grotere effectiviteit en sluit beter aan bij de geëigende cultuur van de organisatie.

Veel gestelde vragen

Kan ik met KMO-portefeuille betalen?

Dat kan! Alle info omtrent op hoeveel subsidie je recht hebt en hoe je deze aanvraagt, vind je hier.

Is ZoWe vormingscentrum Qfor-gecertificeerd?

Jazeker! Ons vormingscentrum werd reeds tweemaal doorgelicht door Qfor en behaalde telkens het label met vlag en wimpel. Het Qfor label verzekert een kwalitatief aanbod en een professionele organisatie.

Kan ik een factuur krijgen voor mijn inschrijving?

Na inschrijving en betaling ontvang je een automatisch betaalbewijs. Als je na de workshop een factuur wenst, kan je hiervoor mailen naar info@zowevormingscentrum.be

Krijg ik een aanwezigheidsattest na het volgen van een workshop?

Als je aanwezig was op een workshop krijg je een mail met de link naar een evaluatieformulier. Van zodra je deze ingevuld hebt, kan je automatisch een gepersonaliseerd aanwezigheidsattest downloaden op de site.

Krijg ik na inschrijving nog een bevestigingsmail?

Na inschrijving krijg je inderdaad een bevestigingsmail. Een paar dagen voor de workshop krijg je ook een reminder toegestuurd. Mocht je geen bevestiging van ons ontvangen hebben, controleer dan je spambox en verplaats onze mail naar je inbox zodat wij als betrouwbare afzender beschouwd worden in de toekomst.