Causerie: Geraakt door het verkeer

Wanneer: 
Donderdag 2 mei '19
Duur: 
19u00
Thema: 
Maatschappij
Soort vorming: 
Voordracht
Kostprijs: 
€2 (met studentenkaart) - €6

"De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt. Sommige ongevallen confronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En ‘ons’, dat zijn in de eerste plaats slachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is."

Sabine Cocquyt verloor haar beide ouders in een tragisch verkeersongeval en ook haar zoon lag hierna weken in een diepe coma. Ze beschreef het rouwproces en de pijn in haar boek “De stille epidemie”( uitg. EPO, 2000). Daarna verschenen van haar hand nog verschillende boeken rond dit thema. In haar laatste, "het spijt mij", heeft ze het over de bemiddeling na een verkeersongeval. 

Voor deze causerie brengt ze ook slachtoffers en veroorzakers van verkeersongevallen mee die mee in gesprek gaan. 

Je bent pas definitief ingeschreven voor deze causerie na invulling van het inschrijvingsformulier hieronder én storting (binnen de 5 werkdagen) van €6 (€2 met studentenkaart) op ons rekeningnummer BE53 7755 8964 6853.

INSCHRIJVINGSFORMULIER: causerie GERAAKT DOOR HET VERKEER | 2 mei 19.00